Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eperszörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségben eper, 1 kg. kristálycukor minden kész szörpalaphoz.

Elkészítés:
Tetszés szerinti mennyiségben az az érett és frissen szedett epret megtisztítjuk, alaposan lemossuk és üvegedényben összeturmixoljuk, majd 6-7 napra árnyékos, hűvös helyre tesszük.Itt az eper erjedésen megy át. Ha kész leszűrjük, és szűrőre téve türelmesen megvárjuk amíg lecsöpög. Ekkor minden liter léhez kg. kristálycukrot adunk, amit addig keverünk amíg felolvad.Lassú tűzön 8-10 percig forraljuk, közben a habját folyamatosan leszedjük. Üvegekbe töltve cseppnyi Na-benzoátot adunk a tetejére, lekötjük, majd 15-20 percig gőzöljük s végül ha lehűlt hűvös helyen tároljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Házi bodza hűsítő » Kókuszpuncs » Meggy limonádé » Gin Fizz
» Peppermint fresh » Kapucsínó-és meggylikőr » Gyümölcsös házi jégkása » Egg nog
» Caipirinha » Brandy plum » Carolans (házi) » Jany
» Citrom flip » Spritzer » Csokoládé Martini » Mascotte


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.