Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Eperszörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
tetszés szerinti mennyiségben eper, 1 kg. kristálycukor minden kész szörpalaphoz.

Elkészítés:
Tetszés szerinti mennyiségben az az érett és frissen szedett epret megtisztítjuk, alaposan lemossuk és üvegedényben összeturmixoljuk, majd 6-7 napra árnyékos, hűvös helyre tesszük.Itt az eper erjedésen megy át. Ha kész leszűrjük, és szűrőre téve türelmesen megvárjuk amíg lecsöpög. Ekkor minden liter léhez kg. kristálycukrot adunk, amit addig keverünk amíg felolvad.Lassú tűzön 8-10 percig forraljuk, közben a habját folyamatosan leszedjük. Üvegekbe töltve cseppnyi Na-benzoátot adunk a tetejére, lekötjük, majd 15-20 percig gőzöljük s végül ha lehűlt hűvös helyen tároljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gimlet » Bananas » Fahéjas likőr » Kávé likör
» Sherley Temple » Campari koktél II » Devonia » Jet Black
» Kókusztej-koktél » Meleg sör » Fabiola » Japanese Slipper II.
» Egészségital » Házi tojáslikőr » Pineapple Flip » Bacardi Cocktail


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.