Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres gombóc recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
60 dkg burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 2 dkg vaj
- só
a töltelékhez:
- 30 szem nagyobb eper
a nyújtáshoz: liszt
a gombócra:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, és áttörjük. Ezután a liszttel, a tojássárgájával és a vajjal összedolgozzuk.
A tésztát liszttel behintett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, majd 5 centis négyzetekre vágjuk. Az epret lecsumázzuk, megmossuk, leszárogatjuk, majd a tésztanégyzetek mindegyikére 1-1 szemet teszünk. A tésztalapokból ezután gombócokat formálunk, amiket lobogva forró, sós vízben kifőzünk. Közben a zsemlemorzsát a forró margarinon aranysárgára pirítjuk. A gombócokat leszűrjük, lecsepegtetjük, és a morzsába forgatjuk.
A porcukrot a fahéjjal ösz-szekeverjük, a gombócokat a fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres túrókrém piskótával » Nyírségi gombócleves 2. » Zselatinos epres szelet » Epres piskótatekercs
» Epres bizsergés » Epres-habos piskótatorta » Húsgombócok curry szószban » Epres-pudingos pohárkrém
» Mákos szilvásgombóc » Zsemlemorzsás betyárgombóc » Epres-túrós fincsi torta » Sült zsemlegombóc
» Csípős húsgombóc » Epres savarin » Krumplis gombóc » Epres jegestea


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.