Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres madártej I. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 liter 1,5%-os tej
1 vaníliarúd
30 dkg fagyasztott eper
4 tojás
5 dkg cukor
10 dkg méz
1 evőkanál (2 dkg) finomliszt
1 citrom

Elkészítés:
Összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal, és 20 percre félretesszük, utána kiszedjük belőle a rúddarabokat.
Félbevagdossuk a megmosott, kicsumázott epret, és összeturmixoljuk a vaníliaízű tej 1/3-dával. A kész epres turmixot félretesszük. Szétválasztjuk a tojásokat, és a fehérjékből robotgéppel habot verünk.

Pamacsfőzés: felforraljuk a megmaradt halványsárga, vaníliás tejet. Ha már rotyog, takarékra állítjuk a lángot, és a cukros tojáshabból evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele. A pamacsokat mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kihalásszuk, és félretesszük őket.

A vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot. A tojássárgákat, a mézet meg a lisztet kézi habverővel összedolgozzuk és apránként annyit kanalazunk hozzá a meleg, epres vaníliás tejből, hogy a tojásos keverék meglangyosodjon. Kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet. A megmosott citrom héját hozzáreszeljük a madártejhez, amelyet egy nagy üvegtálba öntünk, és ráültetjük a megfőtt habpamacsokat.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres-tejszínes » Epres túrótorta » Kókuszos madártej öntettel » Epres tejkoktél
» Epres torta » Madártej glukononnal » Kókuszos madártej » Orsi Epres Túrótortája
» A madártej » Epres-kivis torta » Epres kevert tészta » Epres-kókuszos túrógolyók
» Epres-kókuszos túrógombóc » Epres-mentás joghurt » Epres sütemény » " Epres-túrós palacsinta"


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.