Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Epres-málnás gyümölcstorta (vegan) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztaalaphoz:
100 g őrölt mandula
100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
1/4 tk. foszfátmentes sütőpor
30 g nádporcukor
1/4 tk. só
1/2 tk. őrölt vanília
1/4 tk. őrölt ánizs
80 g hideg kókuszzsír (+ a tortaforma kikenéséhez)
1 ek. citromlé
3-6 ek. hideg zabtej

A pudinghoz:
1 cs. vegan vaníliás pudingpor
0.5 l zabtej
2 ek. nádcukor
juharszirup

A gyümölcsréteghez:
750 g eper és málna vegyesen

A zseléhez:
1 tk. agar-agar
2.5 dl 100 %-os vörösbogyós gyümölcslé
2 ek. agave szirup

Elkészítés:
Kizsírozunk egy 26 cm-es tortaformát. A tésztaalap hozzávalói legyenek jól lehűtöttek!
A lisztet elkeverjük a mandulával és a sütőporral, majd egy tálba szitáljuk. A cukrot, sót és fűszereket a lisztbe keverjük. A lehűtött, durvára reszelt kókuszzsírt is hozzáadjuk.
Ezután az egészet morzsásra keverjük. A citromlevet és a szükséges mennyiségű zabtejet a morzsás keverékhez adjuk, majd minél gyorsabban sima, szilárd tésztává dolgozzuk.
A tészta nem lehet ragadós, ezért ne tegyünk hozzá túl sok folyadékot.
Ezután egy lapos cipót formázunk belőle, és két zsírpapír közé fektetve 30-32 cm-es köralakká nyújtjuk. A felső papírréteget levesszük, a tortaformába helyezzük a tésztát a papír nélküli felével lefelé, belenyomkodjuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha letelt a fél óra, levesszük a maradék papírt a tésztáról, és egy villával megszurkáljuk.
Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ne süssük túl sötétre, mert akkor enyhén kesernyés ízű lesz.
Kivesszük a sütőből, majd óvatosan a formából, és egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. (Ha törne a tészta, maradhat a formában is.)
A krémhez elkészítjük a pudingot, ha nem elég édes, juharszirupot teszünk hozzá.
A krémet még melegen a tortaalapra kenjük.
A megtisztított gyümölcsöt a pudingra nyomkodjuk.
A tortazseléhez az agar-agart elkeverjük egy kis gyümölcslével, az agave sziruppal, majd együtt a maradék gyümölcsléhez öntjük és felforraljuk. Kb. 2 percig gyöngyözve főzzük, majd levesszük a tűzről és kicsit lehűtjük. A még meleg, de már kicsit megszilárdult zselét középről indulva vékonyan a süteményre csurgatjuk.
Hűtve tálaljuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vöröslencse fasírt (vegan) » Almás pite (vegan) » Mandulás gyümölcstorta » Zöldborsókrém (vegan)
» Kávékrémes gyümölcstorta » Vanilliás gyümölcstorta: » Frankfurti leves (vegan) » Lecsós tarhonya (vegan)
» Tejfölös lecsó (vegan) » Gyümölcstorta 1 » Őszi gyümölcstorta » Gyümölcstorta egyszerüen
» Zöldséges vegan rizottó » Mákos bejgli (vegan) » Brokkolikrémleves (vegan) » Epres-málnás ital


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.