Tutireceptek.hu fejléc

Epres piskóta omlett ( 10 db ) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához :
6 tojás,
12 dkg kristálycukor,
15 dkg liszt,
fél cs. sütőpor,
2 ek. víz

Hozzávalók a krémhez :
30 dkg túró,
2 dl tejszín,
10 dkg porcukor,
1 citrom héja,
1 cs. vaníliás cukor



20 dkg eper

Elkészítés:
6 tojássárgáját 6 dkg kristálycukorral és a 2 ek. vízzel habosra jól kikeverjük.

6 tojásfehérjét 6 dkg kristálycukorral kemény habbá verünk. A sütőport a liszttel elkeverjük

A tojássárgás masszát a felvert fehérjéhez adjuk, hozzáöntjük a sütőporos lisztet és laza mozdulatokkal összekeverjük. A tepsire rakott sütőpapírra kb. 16-17 cm átmérőjű köröket rajzolunk. ( én leveses csésze alátétjét rajzoltam körbe ) A körökre egyformán eloszlatjuk a tésztát, szépen elsimítjuk és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. A sütőpapírról szépen le lehet húzni.



Krém : A túrót szitán áttörjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A citrom héját belereszeljük. A tejszínt felverjük és a túrós masszához keverjük. Habzsákba töltjük és a képen látható módon a piskóta egyik felére nyomjuk. ( a piskótának arra az oldalára amelyik a sütőpapíron volt ) Ezután középen összehajtjuk és a széleit eper darabkákkal díszítjük, porcukorral tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mascaprónés piskóta » Epres vajas süti » Gluténmentes piskóta » Epres habos sütemény
» Epres tiramisu » Epres túrókrémes torta » Epres spiráltorta » Tejfölös-tejszínes piskóta
» Erika cseresznyés piskóta » Isteni sajtos omlett » Babapiskótás sütemény » Epres piskóta
» Baccardi piskóta » Rakott piskóta » Epres süti » Gyors epres krém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.