Tutireceptek.hu fejléc

Erdei gombás hagymás tokány recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
35 dkg. vegyes erdei gomba
3 evőkanál olaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál ételízesitő,
1 kiskanál édes-nemes csemege paprika,
só,
őrölt fekete bors,

Elkészítés:
Forró olajon az apróra vágott vöröshagymát gyakori kevergetéssel szalmasárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk az előkészített és szeletelt gombát és jól összeforgatva, ételízesitővel megszórva pároljuk mindaddig, amíg levet enged. Ekkor megszórjuk a paprikával, izlés szerint sóval és őrölt fekete borssal, majd átkevergetés ütán lassú tűzün készre főzzük fedő alatt. Galuskával, puliszkával, vagy főtt burgonyával tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás hústekercs » Őszi almás-gombás rizottó » Gombás rakott csikemell » Gombás karfiol-tál
» Őrségi gombás flekken » Gombás sárgaborsóleves » Fokhagymás-gombás spagetti » Cukkinis-gombás tészta
» Fokhagymás vaddisznótokány » Hagymás édesburgonya » Gombás karaj » Foghagymás rántott krumpli
» Cukkínis-gombás tarja » Erdélyi hagymás csülök » Sonkás-hagymás szelet » Gombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.