Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi csípős paprikasaláta télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
40 dkg. csípős cseresznye paprika ( vagy hegyes paprika),
30 dkg. zöldpaprika Vagy almapaprika,
30 dkg. paradicsompaprika50 dkg. tisztított vöröshagyma,
50 dkg. kristálycukor,
3-4 evőkanál só,
5 dl. ételecet 10%-os ( vagy borecet 10 dl.)

Elkészítés:
A tisztított vöröshagymát apróra vágjuk, hasonlóképpen a többi zöldféléket is, de a cseresznyepaprika ( vagy hegyes csípőspaprika) kivételével a többi paprikát kicsumázzuk, majd felszeleteljük. Az ecetben feloldjuk a sót, a kristálycukrot és az összekevert zöldfélékre öntjók, jól összekeverjük és letakarva hűvös helyen egy napig pihentetjük. Levet enged, de ezzel együtt rakjuk üvegekbe. Lekörve hűvös helyen tároljuk.

Tanácsok:
Ízesítésre, de sült és főtt húsokhoz egyaránt kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-csípős zöldségek » Csípős fűszervaj » Forralt bor (csípős ) » Almalé télire
» Csipős szendvics » Erdélyi salátaleves » Csípős babos hús » Erdélyi főtt túrós tekercs
» Csípős sült uborka » Háromszínű paprikasaláta » Csípős csirkemell csíkok » Erdélyi töltött csirke
» Sült paprikasaláta. » Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi töltött káposzta » Erdélyi szász mézes tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.