Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi fatányéros recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg sertéskaraj,
25 dkg borjúcomb,
25 dkg bélszín,
15 dkg füstölt szalonna,
10 dkg zsír,
80 dkg főtt burgonya, só

Elkészítés:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ezután a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.

A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.

Úgy is variálhatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi tárkonyleves » Erdélyi tárkonyos tokány » Erdélyi pástétom » Erdélyi tepertős pogácsa
» Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi baglyos leves » Erdélyi töltike » Erdélyi flekken
» Erdélyi túrófánk » Erdélyi húsgombóc leves » Erdélyi borsos tokány » Erdélyi rakottas
» Erdélyi salátaleves » Vinetta (erdélyi étel) » Erdélyi tokány » Erdélyi padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.