Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi flekken recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg kicsontozott sertéstarja
só, bors, jóféle pirospaprika, friss csombor, olaj

A lekenéshez:
1 adag sima muzsdéj

Elkészítés:
A tarját 4 szeletre vágjuk, kiverjük, széleit és inas részeit bevágjuk.
A hússzeleteket sóval, borssal, pirospaprikával és apróra vágott csomborral megszórjuk. Egy kisebb tálba (akkorába, hogy éppen beleférjen 1 szelet hús) olajat locsolunk, egy fűszeres tarját ráteszünk, olajjal meglocsoljuk, majd jön a következő hússzelet. Folpackkal letakarjuk, és 2 napra betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek jól átjárhassák.
Egy grillrácsot felforrósítunk, majd rárakjuk a hússzeleteket.
Parázs felett 4-5 perc alatt megsütjük az alsó oldalát, majd megfordítjuk és további kb. 4 percig sütjük.
Fontos, hogy az első pillanattól kezdve kenegessük a muzsdéjjal.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi borsos tokány » Erdélyi rakottas » Erdélyi krumplileves
» Erdélyi töltike » Erdélyi raguleves » Erdélyi tokány » Erdélyi Piskóta
» Erdélyi malacaprólékleves » Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi padlizsánkrém » Töltött dagadó erdélyiesen
» Erdélyi rakottkáposzta » Erdélyi túrós palacsinta » Erdélyi székelykáposzta » Erdélyi vargabéles


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.