Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi hagymamártás kolbásszal. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. vöröshagyma ( lila hagyma), 2 evőkanál sertészsír, 1 kiskanál édes-nemes fűszerpaprika, 1 mokkáskanál csípős paprika, só, 1 mokkáskanál csombor morzsolva, 10-15 dkg. házi füstölt kolbász, Ízlés szerint őrölt fekete bors. A habaráshoz: 1 evőkanál liszt, az ízesítéshez 1 citrom kifacsart leve.

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, zsíron megdinszteljük, majd sózzuk, paprikázzuk. Felengedjük vízzel. Ízesítjük csomborral, ízlés szerint őrölt fekete borssal, és a kolbászt is belerakjuk, vékonyabban felkarikázva.Ha a kolbász is megpuhult habarást készítünk liszttel és vízzel, készre főzzük. A végén citromlével ízesítjük. Sós vízben kifőzött burgonyával, friss kenyérrel kínáljuk, de tálalhatjuk puliszkával is.(Egyes erdélyi tájegységekben - Nyikó-mente, Homoród vidéke - az ételt lila hagymából készítik).

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi ordás palacsinta » Tejszínes fokhagymamártás » Erdélyi baglyos leves » Erdélyi rakottkáposzta
» Erdélyi flekken » Erdélyi csorbaleves » Erdélyi rakott káposzta » Kocsonya erdélyi módra
» Erdélyi malacaprólékleves » Töltött dagadó erdélyiesen » Erdélyi tokány » Erdélyi rakottas
» Erdélyi tárkonyleves » Erdélyi Raffaello szelet » Hagymamártásban sült nyúl » Erdélyi töltött csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.