Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi krumplileves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók négy személyre:
45 dkg burgonya,
2 ek liszt,
3 ek. zsír,
5 dkg lecsó,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
fűszerpaprika, kömény, só

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott burgonyákat kockákra vágjuk és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni.
Amikor a burgonya megfőtt, zsemleszínű rántást készítünk, amelyet fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítünk. Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk és a tűzről lehúzva simára keverjük, majdbesűrítjük vele a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük.


A receptet beküldte: Mihaela


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi fokhagymaleves » Erdélyi tormás hús » Erdélyi Piskóta » Hideg krumplileves
» Erdélyi pástétom » Vargányás krumplileves » Erdélyi padlizsánkrém » Erdélyi húsgombóc leves
» Erdélyi sertéstokány » Frank krumplileves » Erdélyi székelykáposzta » Kelkáposztás krumplileves
» Bográcsos krumplileves » Paradicsomos krumplileves » Erdélyi tokány » Erdélyi főtt túrós tekercs


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.