Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi örmény zöldségköret recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
45 dkg. tisztított padlizsán,
75 dkg. burgonya,
4 nagyobb szem érett paradicsom,
2 db. zöldpaprika,
l nagy fej vöröshagyma,
só,
őrölt fekete bors,
10 dkg. vaj,
l csokor petrezselyemzöld,
1 csokor kaporlevél

Elkészítés:
A padlizsánt, a burgonyát megtisztítjuk és kockára vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe dobjuk, majd lehűtve héját lehúzzuk és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk.
Vajat olvasztunk, amihez előbb hozzáadjuk a vöröshagymát, amit pirítunk, majd a padlizsánt, burgonyát is a paradicsom kivételével.Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, közben hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt zöldpaprikát is és kevés víz hozzáadásával lassú tűzön pároljuk.A zöldségek teljes megpuhulása előtt a paradicsomot is hozzátesszük, átforraljuk.
Apróra vágott zöldfűszerekkel alaposan megszórva kínáljuk.

Tanácsok:
Egytál ételként is fogyasztható, de sültek mellé kiváló.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi sertéstokány » Csorbaleves erdélyiesen » Erdélyi húsgombóc leves » Erdélyi Raffaello szelet
» Erdélyi zakuszka » Erdélyi füstölt kolbász » Erdélyi leves » Erdélyi húsgombócleves
» Erdélyi töltött csirke » Erdélyi borsos tokány » Erdélyi töltött káposzta » Erdélyi fatányéros
» Erdélyi malacaprólékleves » Erdélyi flekken » Erdélyi tárkonyos leves » Erdélyi rakott pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.