Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Savanyított káposzta,
vöröshagyma,
fõtt tojás,
lángolt kolbász,
fõtt rizs,
szalonna,
tejföl,
olaj,
pirospaprika enyhén csipõs,
só,
bors,
30-40 dkg sertés-, vagy marhahúsból pörkölt .

Elkészítés:
A savanyú káposztát a vöröshagymával kicsit megpárolom, pirospaprikával megszóróm. 4-5 tojást megfõzünk keményre, hülni hagyjuk. A rizst megfőzzük, a kolbászt felkarikázzuk. Egy jénai tál alját kirakjuk a szalonna szeletekkel, erre kerül a káposzta, a rizs, a pörkölt, a fõtt tojás és a kolbász. Ezt addig ismételjük amíg van hozzávaló. A tetejére káposzta, tejföl, végül szalonna kerül.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott húsos rizs » Rakottas zöldbab » Mediterrán rakott hal » Gyümölcsös párolt káposzta
» Római rakottas » Rácos rakott tarja » Édes-savanyú káposzta » Fokhagymás rakott csirke
» Virslivel rakott zöldbab » Sajtos rakott tarhonya » Húsos káposzta » Könnyű rakott burgonya
» Rakott káposzta Ági módra » Káposztás burgonyafelfújt » Csomboros-lencsés káposzta » Brassói rakott savanyúság


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.