Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi szász mézes tészta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg liszt
1/2 kg cukor
6 tojás
2 csapott kiskanál szódabikarbóna
25 dkg margarin
5 evőkanál meleg méz
2 kiskanál fahéj

Elkészítés:
A felmelegített mézhez hozzákeverjük a margarint, a fahéjat, a cukrot. Ha kicsit kihűlt, hozzáadjuk a 6 tojást, a szódabikarbónát, és a lisztet. Fél órát hideg helyen pihentetjük, majd kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét tojásfehérjével megkenjük, Mérsékelt tűzön készre sütjük.

Tanácsok:
Rögtön puha lesz.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: bambuc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olasz pizzatészta » Mennyei csokitészta » Tésztás csirke » Tojások sajtos tésztában
» Mézes parfé » Erdélyi fatányéros » Kelbimbó sörtésztában » Az igazi mézes-mustáros
» Hamis túrós rakott tészta » Puha mézes » Meleg mezes tej » Tésztás túró rudi
» Lasagnetészta (egyszerű) » Durumtésztás lasagne » Mézes püspökkenyér » Mézes koktél


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.