Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi szász torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg. vaj, 6 db. tojás, 10 dkg. porcukor, 10 dkg. darált ( tört) mandula, 5 dkg. mák ledarálva, lereszelt citromhéj, 10 dkg. liszt.A díszítéshez: porcukor, kimagozott gyümölcs ( cseresznye, meggy), vagy vékonyra szeletelt idénygyümölcsök.

Elkészítés:
A vajat fellazítjuk, majd elkeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a porcukrot, a darált mandulát a finomra ledarált mákot, a lisztnek több mint a felét, és a citrom lereszelt héjából egy evőkanálnyit. Jól elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét is.A sütéshez a tepsit kivajazzuk, megszórjuk a liszt maradékával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 30-05 perc alatt készre sütjük. Kivéve porcukorral meghintjük és gyümölcsszeletekkel megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás kakaótorta » Bombajó házi puncstorta » A chef álma torta » Tejszínes túrótorta!!
» Erdélyi salátaleves » Csokitorta fondantal » Sütés nélküli almás torta » Körtés túrótorta
» Tejmentes palacsintatorta » Narancstorta piskótával » Csokikrémes piskóta torta » Bertram túrótorta
» Fedora torta » Málnás sajttorta-kehely » Kocsonya erdélyi módra » Cukkínitorta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.