Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi szász torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg. vaj, 6 db. tojás, 10 dkg. porcukor, 10 dkg. darált ( tört) mandula, 5 dkg. mák ledarálva, lereszelt citromhéj, 10 dkg. liszt.A díszítéshez: porcukor, kimagozott gyümölcs ( cseresznye, meggy), vagy vékonyra szeletelt idénygyümölcsök.

Elkészítés:
A vajat fellazítjuk, majd elkeverjük a tojások sárgájával. Hozzáadjuk a porcukrot, a darált mandulát a finomra ledarált mákot, a lisztnek több mint a felét, és a citrom lereszelt héjából egy evőkanálnyit. Jól elkeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét is.A sütéshez a tepsit kivajazzuk, megszórjuk a liszt maradékával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon 30-05 perc alatt készre sütjük. Kivéve porcukorral meghintjük és gyümölcsszeletekkel megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirketorta 2 » Máktorta mandulával » Vőlegénytorta » Papasapka torta
» Almatorta fahéjmártással » Erdélyi baglyos leves » Erdélyi szász mézes tészta » Müzlis torta
» Erdélyi tepertős pogácsa » Mandulás szilvatorta » Nanuk torta » Angol almatorta
» Oroszkrém Torta » Túrótorta liszt nélkül 1 » Csokis meggyes torta » Osztrák mézeskalácstorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.