Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi töltike recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
12-15 szőlőlevél
50 dkg darált sertéshús
50 dkg sóska
2 dl tejföl
10 dkg rizs
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
csipet törött bors, só, cukor

Elkészítés:
A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük.
A rizst egy kevés zsíron átfuttatva félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal, a zsírban üvegesre párolt hagymával, beleöntjük az egész tojást, megsózzuk, egy csipet törött borssal ízesítjük, és megtöltjük vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk.
A kis töltelékeket egy lábosba egymás mellé rakjuk, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, amennyi félig ellepi, és kis lángon puhára pároljuk.
A sóskát megtisztítjuk, jól megmossuk, összevágjuk, és a megmaradt zsírban puhára pároljuk. Ekkor meghintjük 2 kanál liszttel, jól elkeverjük, felöntjük a megfőtt töltelék főzővizével, és szitán vagy szűrőkanálon átszűrjük.
Ízesítjük sóval, egy kevés cukorral, elkeverjük a tejföllel, és a töltikéket a mártásban még egyszer felforraljuk.

Tanácsok:
Ízlés szerint puha kenyeret vagy néhány szem főtt burgonyát adhatunk hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi füstölt kolbász » Erdélyi szász torta » Erdélyi raguleves » Erdélyi vargabéles
» Erdélyi tepertős pogácsa » Burgonyás töltike » Erdélyi pástétom » Erdélyi paradicsomleves
» Erdélyi töltött káposzta » Erdélyi csirke raguleves » Erdélyi zakuszka » Erdélyi fatányéros
» Erdélyi baglyos leves » Erdélyi húsgombóc leves » Erdélyi tormamártás » Erdélyi Piskóta


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.