Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi tormamártás recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
4 szál közepesen vastag tormagyökér
3-4 evőkanálnyi étolaj,
liszt
só,
édes-nemes fűszerpaprika,
te,
tejföl
borsikafű morzsolva

Elkészítés:
A tormagyökeret megtisztítjuk, majd reszelővel lereszeljük, enyhén megpergetjük sóval, borsikafűvel.( Ajánlatos ezt a munkát a szabadban végezni, mert egyébként nagyon megsiratjuk "tettünket".)Az étolajat felhevítjük,a lisztet hozzáadjuk és kissé megpiritjuk, ekkor fűszerpaprikát is hozzáadva világos rántást készítünk, amit hideg vízzel felengedünk. Tejet, tejfölt adunk hozzá és amikor felforrt beletesszük a tormát is.Ha nagyon erősen szeretjük a mártást, akkor még frissen reszelt tormát is adhatunk hozzá.

Tanácsok:
Főtt és füstölt húsokhoz kináljuk, igen finom kiegészítő.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi füstölt kolbász » Erdélyi burgonya » Erdélyi töltött paprika » Finom tormamártás
» Erdélyi leves » Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi töltike » Csorbaleves erdélyiesen
» Erdélyi Raffaello szelet » Erdélyi galuska » Erdélyi húsgombóc leves » Erdélyi baglyos leves
» Erdélyi csorbaleves » Erdélyi gulyásleves » Erdélyi padlizsánkrém » Tormamártás


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.