Tutireceptek.hu fejléc

Erdész pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár
1 sertéscsülök
2 sertésláb
20 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
1 dl olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl bor
1 evőkanál paradicsompüré
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 kk pirospaprika
só, bors, majoránna, kakukkfű

Elkészítés:
A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve, egy dl olajban üvegesre pároljuk.
Megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, a félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt.
Fölengedjük a borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk bele, majd a kuktát lezárva az egészet puhára pároljuk.
Közben a gombát az apróra vágott és kisütött szalonnán megpároljuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát, egy kicsit megpirítjuk.
Ezután beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, paradicsompürét, és 5 percig pároljuk.
A húsokat kiszedjük, a lábakat kicsontozzuk és feldaraboljuk, levét átszűrjük.
Végül egy másik edényben a húst, a gombát, a mártást összeforraljuk, és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhalábszárból pörkölt » Vörösboros csülökpörkölt » Zöldbabos pulykapörkölt » Cukkinipörkölt
» Zalai erdésztokány » Fácánpörkölt » Tejfölös tojás pörkölt » Körömpörkölt bográcsban
» Borsópörkölt húsgolyókkal » Pincepörkölt vörösborral » Zöldborsós zúzapörkölt » Zöldbabpörkölt
» Borjúpörkölt » Szívpörkölt » Tök-pörkölt » Marhafarok pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.