Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdész pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár
1 sertéscsülök
2 sertésláb
20 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg sonka
1 dl olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl bor
1 evőkanál paradicsompüré
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 kk pirospaprika
só, bors, majoránna, kakukkfű

Elkészítés:
A két hagymát feldaraboljuk, és kuktába téve, egy dl olajban üvegesre pároljuk.
Megszórjuk a pirospaprikával, és rátesszük a feldarabolt marhahúst, a félbevágott lábakat és a kicsontozott, feldarabolt csülköt.
Fölengedjük a borral és 1 dl vízzel, sót, borsot, fokhagymát, kakukkfüvet, majoránnát szórunk bele, majd a kuktát lezárva az egészet puhára pároljuk.
Közben a gombát az apróra vágott és kisütött szalonnán megpároljuk, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a metéltre vágott sonkát, egy kicsit megpirítjuk.
Ezután beletesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, paradicsompürét, és 5 percig pároljuk.
A húsokat kiszedjük, a lábakat kicsontozzuk és feldaraboljuk, levét átszűrjük.
Végül egy másik edényben a húst, a gombát, a mártást összeforraljuk, és forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pörkölt zöldbabbal » Zalai erdésztokány » Pörkölt mogyoró » Marhalábszár pörkölt
» Marhapörkölt Gundel módra » Birkapörkölt Erzsi módra » Zöldborsó pörkölt » Pikáns nyúlpörkölt
» Libaaprólék pörkölt » Tejfölös zöldbab pörkölt » Tojáspörkölt Vronie-módra » Karfiolpörkölt 2.
» Velős pacalpörkölt » Lecsós-boros sertéspörkölt » Csülök pörkölt bográcsban » Rozmaringos fehér pörkölt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.