Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti Bakonyi sertésszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
1 nagy fej hagyma
3 evőkanál zsír
10 dkg liszt
30 dkg gomba
3 dl tejföl
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
A húsokat tisztítsd és mosd meg jó alaposan, szeleteld fel, klopfold ki, majd sózd és borsozd őket, utána pedig forgasd meg a lisztben. Ezután egy serpenyőben hevítsd fel a zsír felét, majd hirtelen süsd át a húsok mindkét oldalát. Ha ezzel kész vagy, végy elő egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a húsokat.

Kockázd fel a hagymát, majd a maradék zsíron pirítsd üvegesre, ha elérte ezt az állapotot, add hozzá a gombát is, és színezd pirospaprikával. Ha megpirult a gomba, vedd le az egészet a tűzről, adj hozzá 2-3 dl vizet, majd öntsd rá a húsokra. Így, a szósszal együtt párold őket puhára. A tejfölben keverj el egy kis lisztet, adj hozzá a szaftból egy keveset, majd ezzel sűrítsd be az egészet. Ha ezzel is megvagy, és a hús is elég puha, már fogyaszthatod is.

Tanácsok:
Köretnek galuskát készíts hozzá.:)


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyú sertésszeletek » Cseh borsos sertésszelet » Bakonyi fácánmell sajtosan » Bakonyi sertésborda
» Bakonyi csirkemell 2. » Gyümölcsös sertésszeletek » Athéni sertésszelet » Cumberlandi sertésszelet
» Sertésszelet csirkemájjal » Amerikai Pite eredeti » Sertésszelet hentes módra » Fogasfilé bakonyi módra
» Spagettis sertésszelet » Őszibarackos sertésszelet » SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Eredeti angol puncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.