Tutireceptek.hu fejléc

Eredeti olasz Tiramisu recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb.100 db babapiskóta
6 db tojás
6 evőkanál cukor
2 doboz/tégely Mascapone krémsajt
eredeti olasz eszpresszó kávé kb. fél liter
Amaretto likör
fél liter habtejszín(folyékony)
csipet só
kevés citromlé

Elkészítés:
Szétválasztjuk a tojásokat.A fehérjét kemény habbá verjük a citromlé és só hozzáadásával.Majd a sárgáját a cukorral is habosra keverjük. Mindkettőt hűtőbe helyezzük.A tejszínt is habbá verjük.Hűtjük.
Előveszünk egy tepszit(magasabb fala legyen,téglalap alakú),vagy üveg-,műanyagtálat és a hirtelen kávéba mártott piskótákat kettesével(egymás mellé)helyezzük.A kávét 1 órával előtte lefőzzük,ízlés szerinti mennyiségű AMARETTO-t öntünk hozzá(isteni illata van).
A piskótarétegek közé krémet kenünk.A tejszín és fehérjehabot valamint a sárgájából vert masszát a MASCAPONE-val összekeverjük.3 rétegnél többet ne csináljunk,mert összeeshet.A legfelső krémréteget kakaóporral meghintjük.Hűtőbe helyezzük.

Tanácsok:
a piskótákat csak hirtelen mártsuk a kávéba,különben eláznak
csak igazi olasz eszpresszó kávét főzzünk,egyébként nem lesz meg az igazi ízhatás

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 400 kcal
Szénhidráttartalom: 250 gramm
Zsírtartalom: 75 gramm

A receptet beküldte: ildicica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu tojás nélkül » Kókusz rúd (eredeti) » Hamis tiramisu » Olasz rétes
» Rakott zöldség olasz módra » Padlizsán olasz módra » Olasz kávéfagyi » Olasz sertéskaraj
» Olasz gesztenyeleves » Túrós tiramisu torta » Tiramisu feledékenyeknek » Epres tiramisu II.
» Amerikai Pite eredeti » Olasz krémsajtleves » Tiramisu másképp, olcsón » Banános tiramisu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.