Tutireceptek.hu fejléc

Érlelt sajt recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 l nagyon sûrû tejföl, 1 teáskanál rum, 1 púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors

Elkészítés:
A tejfölbe belekeverem az összes hozzávalót, majd egy vasalóval fertõtlenített, tiszta, ritka szövésû vászonzacskóba öntöm a masszát és felakasztom egy szögre. Aláteszek egy tálat, hogy a savó belecsöpöghessen. Langyos helyen (konyhában) 4-5 napig hagyom lógni, ez alatt az idõ alatt az összes savó kicsurog belõle. Ez után a zacskóból kivéve jól átgyúrom, és tetszés szerinti formába tömöm. Tetejére nehezéket teszek, és egy hétig érlelem. Ezután hûtõszekrényben tárolom. Tetszés szerint lehet fogyasztani vajjal, hagymával. Rendkívül finom!

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Érlelt borsos szelet » "Éjszakás" Túrópogácsa » Házi sajt, II. » Magos sajtos rúd
» Szezámmagos háromszögek » Karamelles szilvakompót » Sajtos bolyhocska » Sós pénz
» Sós sajtos sütemény » Finom sajtos » Sajtos sütemény » Vendégváró sós kifli
» Sajtos fillér » Házi sajt, I. » Virsli köntösben » Sajtos tekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.