Tutireceptek.hu fejléc

Érsek szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
12 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg alma
őrölt fahéj
fél kis üveg ribizlilekvár
1 tojás a tészta kenéshez

Elkészítés:
A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.

Osszuk 3 egyenlő részre, és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalappá, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a simára kevert ribizlilekvárt, és a tetejére kerül a harmadik tésztalap.
Kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített sütőben süssük pirosra.

Hűtsük ki, vágjuk téglalap alakúra, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Balaton szelet » Vajpuha marhaszelet » Twix szelet (sütés nélkül) » Diós- citromos szelet
» Diana szelet » Namír szelet » Sznikersz szelet » Császár szelet
» Citrom-szelet » Nanuk szelet 2 » Nanaimo szelet » Fokhagymás szelet
» Natúrszelet » Zserbó szelet másképp » Zöldborsós karajszeletek » Lecso’s szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.