Tutireceptek.hu fejléc

Eszter szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:

6 tojás
20 dkg cukor
1,25 dl víz
1,25 dl napraforgó olaj
20 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
2 ek kakaópor

A fehér krémhez:

1 tojás
7 dl tej
18 dkg cukor
7 csapott ek liszt
2 cs vaníliás cukor
20 dkg Rama

A tetejére:

5 dl tejszín
2 ek mogyorókrém
2 cs habfixáló
csokis tortadara

Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük az olajat és a vizet, a liszttel elvegyített sütőport, a kakaóport, és végül a habbá vert tojásfehérjét. 180 fokon megsütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojással kikavarjuk a cukrot, majd a lisztet valamennyi tejjel csomómentesen elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és sűrűre főzzük. Belekeverjük a vaníliás cukrokat. A kihűlt krémmel kikeverjük a szoba hőmérsékletű vajat.
Ha a piskóta is kihűlt két lapba vágjuk, az alsó lapot félretesszük, a felső lapot pedig keresztben 2 cm-es csíkokra vágjuk.
Az alsó lapot vékonyan megkenjük a krém egy részével, majd a csíkokat 2 cm-es kihagyásokkal a piskótára fektetjük, a maradék részt kitöltjük a maradék krémmel.
A tejszínt a mogyorókrémmel és a habfixálóval habbá verjük, rásimítjuk a tészta tetejére, és megszórjuk tortadarával.

Tanácsok:
sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses


A receptet beküldte: ajren


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diókrémes szelet » Olcsó diós szelet » Kókuszos szelet » Pudingos-lekváros szelet
» Párizsi könnyű szelet » Szarvasszelet tejfölösen » Epres vaníliaszelet » Málna szelet
» Raffaelo szelet » Temesvári sertésszelet » Diós szeletkék » Gerbeaud-szelet
» Rakott hússzeletek » Betyáros rántott szelet » Citromos-csokis szelet » Andi kókusz szelete


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.