Tutireceptek.hu fejléc

Expressz gombakrém leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 + 5 deka vaj,
2 szikkadt zsemle,
65 deka gomba,
1 csokor újhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
4 deci víz,
1 deci száraz fehérbor,
15 db másfél dekás jégkocka,
3½ deci tejszín,
pár reszelésnyi friss szerecsendió,
1 csokor friss petrezselyem.

Elkészítés:
A szikkadt zsemléket kis kockákra vágom, majd egy serpenyőben megolvasztok 10 deka vajat, és kevergetve megpirítom benne a zsemlefalatokat.
A körömkefével megcsutakolt gombákat félcentis szeletekre vágom, és egy leveses fazékban 5 deka vajon átpárolom. Kicsit megsózom, megborsozom, és puhára párolom. Utána felöntöm borral meg vízzel, felforralom, és miután ha már rottyant néhányat, elzárom alatta a gázt. Beledobálom a jégkockákat, kevergetve felolvasztom őket, és a lehűtött gombát összeturmixolom.
Az egészet visszaöntöm a fazékba, hozzáadom a tejszínt, reszelek bele egy kis szerecsendiót, és megsózom, megborsozom. Mérsékelt tűzön felforralom, majd végül megszórom apróra vágott friss petrezselyemmel. A pirított zsemlekockákat külön tálkában szoktam melléadni.

4 adag lesz belőle.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májgaluskaleves » Tavaszi zöldfűszeres leves » Kolbászleves 1. » Csirkés padlizsánleves
» Savanyú raguleves » Zöldséges halleves » Húsgombóc, mint levesbetét » Fokhagymás sajtleves
» Aszaltszilva-krémleves » Tejfölös bableves » Mézes gyümölcskrémleves » Zabkorpás zöldbableves
» Gesztenyés káposztaleves » Olasz krémsajtleves » Laskagomba leves » Ayurvédikus csodaleves


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.