Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-almás leveles tészta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A töltelékhez
1 kg alma
3 ek cukor (de ízlés szerint)
fahéj ízlés szerint
A tésztához
50 dkg leveles tészta
50 g búzadara
A tetejére
1 ek porcukor
2 csipet vaníliás cukor

Elkészítés:
Az almát megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tűzálló edénybe tesszük, ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd puhára pároljuk teljesen megfosztva a levétől. Miután elkészült, fahéjat adunk hozzá, majd kihűtjük.
A leveles tésztát mm-nyi vékonyságúra nyújtjuk, négyzet formára vágjuk, majd 1 ek-nyi alma tölteléket teszünk a közepére, de előtte egy pici búzadarát szórunk alá.
A négyzeteket háromszög formára alakítjuk, majd a széleit villával összenyomjuk. Aranysárgára sütjük.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
sütési hőfok: 150°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült tészta édesen » Gyümölcsös tészta » Finom sajtos tészta » Zabtészta
» Csusz- pájsz tészta » Indiánertészta » Tarka csirkés tészta » Gombás-kolbászos tészta
» Zöldséges-tejszines tészta » Leveles almás » Sajtkrémes sonkás tészta » Húsos Tészta siccca módra
» Sörtészta » Tésztafánk » Tésztás omlett » Rolo tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.