Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas csiga pohárdesszert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 fahéjas csiga
3 dl tejszín
5 dl joghurt
6 dkg cukor
4 lap zselatin(6gr porzselatin)

Elkészítés:
A zselatinlapokat annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy ellepje. Amikor megpuhult, kézzel kinyomkodjuk, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, egy lábasban közepes hőmérsékleten folyékonyra feloldjuk.
A tejszínt a cukorral felforraljuk. Ha a tejszín felforrt, hagyjuk kihűlni, majd belecsurgatjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük a joghurttal.
A fahéjas csigákat körcikkekre vágjuk, majd elkezdjük poharakba rétegezni az előkészített joghurttal.
Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk pihenni,míg megdermed.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csiga » Virslis csiga pizzakrémmel » Diós-kakaós csiga » Sajtos csiga
» Kakaós csiga (update 2) » Karácsonyi csigák » Fahéjas álom » Gyors pizzás csiga
» Fahéjas likőr » Fahéjas capuccino-por » Fahéjas csillag » Barackos csiga
» Kakaóscsiga datolyával » Fahéjas kuglóf 2 » Fahéjas-szilvás crumble » Bögrés almás-fahéjas süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.