Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas fátyol recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához:

3 bögre liszt
1 bögre tej
1 csomag szárított élesztő
5 dkg vaj
1 ek cukor
1 egész tojás
csipet só

Töltelékhez:

7 dkg vaj
1/2 bögre cukor
2 csapott tk őrölt fahéj

Elkészítés:
A tejet, a vajat és a cukrot langyosra melegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet sót, a tojást és az élesztőt is. Kidagasztjuk alaposan a tésztát, majd 40 perce letakarva pihenni hagyjuk.

Miután megkelt a tészta, egy kb 30*50 cm-es téglalap formára nyújtjuk. A fahéjat a cukorral elvegyítjük, a vajat pedig felolvasztjuk. A tésztalapot meglocsoljuk a vajjal, majd szépen elterítjük rajta és megszórjuk a fahéjas cukorral, hogy mindenhova jusson belőle. Mind a fahéjas cukorból, mind a vajból hagyunkegy picit, és a végén amikor a tészta már a formában van, meglocsolom vele.

Ezután felvágjuk 6 egyenlő csíkra vízszintesen, majd a kapott csíkokat egymásra helyezzük a képen látható módon és ismételten 6 részre vágjuk, így megkapva a négyzet alakú tornyokat. Egy őzgerincformát kivajazunk és lisztezünk és a kis tornyokat egymás mellé, élükre állítva belehelyezzük.

Letakarjuk és hagyjuk, hogy 40 perc alatt újra megkeljen a formában. Sütés előtt meglocsoljuk a meghagyott vajjal és fahéjjal, majd előmelegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas capuccino-por » Gyömbéres-fahéjas máj » Fahéjas zsemle » Fahéjas linzer
» Fahéjas sütőporos kifli » Meggyes pite - fahéjas » Almás-diós-fahéjas kalács » Fahéjas csigák
» Almás-fahéjas piskóta » Fahéjas-szilvás sütemény » Fahéjas almapalacsinta1 » Fahéjas diós tekercsek
» Kelt fahéjas csiga » Fahéjas rózsa » Vaníliás - fahéjas rúd » Fahéjas víz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.