Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas fonott kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
0,5 kg liszt,
2 tojás sárgája,
0,5 dl olaj,
3 dl tej,
5 dkg élesztő (tejben felfuttatni),
2 evőkanál cukor,

fahéj
kristálycukor
tojás kenni

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, majd 3 kb egyforma csíkra vágni, megszórni a fahájjal és a cukorral. A csíkokat egyesével összesodorni, majd összefonni és vajas-lisztes kuglófformába tenni. Tetejét tojással megkenni és hideg sütőbe rakni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc).


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas capuccino-por » Fahéjas puding » Kürtőskalács » Fahéjas krumplis lepény
» Fahéjas spagetti » Mézes-fahéjas almás süti » Karácsonyi kalácskoszorú » Omlós fahéjas keksz
» Kreatív kalácsok » Sonkás kalács :-) » Fahéjas golyók » Kakaós tekercs (kalács)
» Fahéjas zsemle » Morva kalács » Kelt Ostoros kalács » Fahéjas apróság


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.