Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas kapucsínó recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2 dl forró víz
0,5 dl zsírszegény tej
3 szem édesítőszer
1 púpozott teáskanál gabonakávé (pl. Inka)
csipetnyi holland kakaópor
2 csipetnyi fahéj

esetleg cukormentes, zsírszegény tejszínhab

Elkészítés:
A hozzávalókat egy formás csészében elkeverjük, 1 csipetnyi fahéjat félreteszünk a díszítéshez.
Forró, de nem lobogó vízzel felengedjük, folymatos kevergetés közben. A tejet ezután adjuk hozzá, szintén folyamatosan keveregtve.
A tetejére rászórjuk a maradék fahéjat.

Tanácsok:
Nagyon egyszerűnek tűnik, mincs benne semmi ördöngösség, mégis, ahogy átjárja a fahéj íze az embert, az már afrodiziákum :)

A tejszínhabot csak akkor, ha nem fogyózol :)

Elkészítési idő: 5 perc
Kalóriatartalom: 55 kcal

A receptet beküldte: rosewood


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas teasütemény » Fahéjas gyümölcsleves » Fahéjas sütőporos kifli » Kapucsínó-és meggylikőr
» Fahéjas-mézes sütemény » Almás-diós-fahéjas kalács » Fahéjas madártej » Almás pite (fahéjas)
» Fahéjas-szilvás crumble » Vaníliás - fahéjas rúd » Mézes-fahéjas csirke » Almás-fahéjas süti
» Fahéjas töltött fánk » Fahéjas palacsinta » Fahéjas narancs likőr » Almás-fahéjas piskóta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.