Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas kapucsínó recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
2 dl forró víz
0,5 dl zsírszegény tej
3 szem édesítőszer
1 púpozott teáskanál gabonakávé (pl. Inka)
csipetnyi holland kakaópor
2 csipetnyi fahéj

esetleg cukormentes, zsírszegény tejszínhab

Elkészítés:
A hozzávalókat egy formás csészében elkeverjük, 1 csipetnyi fahéjat félreteszünk a díszítéshez.
Forró, de nem lobogó vízzel felengedjük, folymatos kevergetés közben. A tejet ezután adjuk hozzá, szintén folyamatosan keveregtve.
A tetejére rászórjuk a maradék fahéjat.

Tanácsok:
Nagyon egyszerűnek tűnik, mincs benne semmi ördöngösség, mégis, ahogy átjárja a fahéj íze az embert, az már afrodiziákum :)

A tejszínhabot csak akkor, ha nem fogyózol :)

Elkészítési idő: 5 perc
Kalóriatartalom: 55 kcal

A receptet beküldte: rosewood


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas töltött fánk » Kávés-fahéjas túrótorta » Cukros fahéjas rúd » Almás fahéjas muffin
» Fahéjas likőr » Fahéjas csillag » Fahéjas madártej » Fahéjas kuglóf 2
» Fahéjas zsemle » Fahéjas gyümölcsleves » Fahéjas-almás kuglóf » Mézes-fahéjas muffin
» Fahejas almamorzsa » Fahéjas perecek » Fahéjas almagombóc » Fahéjas muffin


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.