Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-konyakos almacsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 alma
cukrozott fahéj
áfonya lekvár
kristálycukor
kevés teavaj
konyak

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, ketté szeljük, és kiszedjük a magházukat. Ezután, ha kicsit savanyúbb az almaa, bedörzsöljük egy kevés kristálycukorral kívül-belül, majd csipetnyi cukrozott fahéjjal hintjük meg. Az alma közepébe néhány kiskanál áfonyalekvárt rakunk. Ha ez kész, egy kis tepsit kivajazzuk a teavajjal, és betesszük az almákat. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, persze ez attól is függ, hogy ki mennyire szereti sülten az almát, ha valaki kevésbé, az kevesebb ideig süsse. Amikor elkészültünk ezzel, néhány pici kanál konyakkal locsoljuk meg.

Tanácsok:
Nagyon finom desszert, én ajánlanám hozzá a szintén almás-fahéjas meleg teát, és némi teasüteményt!


A receptet beküldte: Sötét_hercegnő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-banános süti » Habos-almás "pite" » Barackos mákfelfújt » Fahéjas krumplis lepény
» Erdei gyümölcsös kehely » Szuflé - melegen és hidegen » Csokibomba » Gyergyói ízestáska
» Andland Debreceni krémese » Tojáslikőrös kuglóf » Anyós pirulái » Kijevi krémes(Kata-féle)
» Gesztenyével töltött alma » Dalmát kocka » Vanília habbal töltött muffin » Almás babapiskótás


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.