Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-konyakos almacsók recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2-3 alma
cukrozott fahéj
áfonya lekvár
kristálycukor
kevés teavaj
konyak

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, ketté szeljük, és kiszedjük a magházukat. Ezután, ha kicsit savanyúbb az almaa, bedörzsöljük egy kevés kristálycukorral kívül-belül, majd csipetnyi cukrozott fahéjjal hintjük meg. Az alma közepébe néhány kiskanál áfonyalekvárt rakunk. Ha ez kész, egy kis tepsit kivajazzuk a teavajjal, és betesszük az almákat. Előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, persze ez attól is függ, hogy ki mennyire szereti sülten az almát, ha valaki kevésbé, az kevesebb ideig süsse. Amikor elkészültünk ezzel, néhány pici kanál konyakkal locsoljuk meg.

Tanácsok:
Nagyon finom desszert, én ajánlanám hozzá a szintén almás-fahéjas meleg teát, és némi teasüteményt!


A receptet beküldte: Sötét_hercegnő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásmentes tiramisu » Ferdinánd » Mákosguba torta » Speciális mákosguba
» Borított sárgabaracktorta » Beigli 2 » Seherezádé álma » Rumos torta
» Kuglóf joghurtosan » Füge konyakban » Részeg szelet » Törtmogyorós csokitorta
» Gyors cseresznyés süti » Flódni-rétes » Tejszelet » Gyors alma desszert


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.