Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1.5 l tej
6 ek cukor
1/5 rész vaníliarúd
kb 2 cm fahéj
4 tojás
2 vaníliás cukor
1 késhegynyi őrölt fahéj


Elkészítés:
A tejet a cukorral, a kettévágott (és kiszedett aprómaggal) vaníliarúddal, fahéj darabbal, pici sóval felforralom. Közben felverem a tojásfehérjét kemény habbá - a végén beleszórom az őrölt fahéjat és 1 vaníliáscukrot. A sárgáját kikeverem 1 vaníliáscukorral. Ha forr a tej, kislángra veszem, és belekeverem a sárgáját, ha ezzel is felforr belekanalazom a fehérjehabot. Kb 20 másodperc múlva megfordítom, így is 20 másodpercig forr, és kész is. Jól lehűtve fogyasztjuk.

Tanácsok:
Nagyon finom lesz a hab is és nem is esik össze.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madártej villámgyorsan » Körtés, fahéjas tej » Gyömbéres-fahéjas máj » Finom epres madártej
» Meggyes-fahéjas muffin » Sült madártej szelet » Fahéjas rudacska » Fahéjas almapalacsinta
» Almás-diós-fahéjas kalács » Madártej kaláccsal » Almás-fahéjas sütemény » Fahéjas rózsa
» Fahéjas víz » Fahéjas apróság » Almás-fahéjas palacsinta » Fahéjas-almás granola


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.