Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas-mézes sütemény recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg liszt
12,5 dkg cukor
1-1 kávéskanál ánizsmag és szárított élesztő vagy szódabikarbóna
2 szegfűszeg
csipetnyi őrölt fahéj
2 dl tej
12,5 dkg méz

A tetejére
12,5 dkg porcukor
1 tojásfehérje
kevés citromlé

Elkészítés:
ELKÉSZÍTÉS

A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe tesszük a cukrot és a fűszereket. A tejet a mézzel langyosra melegítjük, majd a liszttel ragadós masszává dolgozzuk. Az élesztőt (szódabikarbónát) is hozzáadjuk. A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, és kivajazott, négyzet alakú formába simítjuk. Langyos sütőben 1 órát sütjük. Amikor kész, tálra borítjuk, és tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle. A mázhoz a porcukrot a tojásfehérjével és a citromlével fényesre keverjük. A masszát habzsákba töltjük, a formák széleit ezzel díszítjük.


A receptet beküldte: rohangya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csupa csoki sütemény » Adventre: mézes sütemény » Nevenincs kakaós sütemény » Kekszes sütemény
» Csokis tejszínes sütemény » Finom meggyes sütemény » Gyümölcsös sütemény » Angol karácsonyi sütemény
» Barackos sütemény » Málnaízű darás sütemény » Csokis-körtés sütemény » Almás-habos sütemény
» Banános sütemény » Remegős sütemény » Meggyes-pudingos sütemény » Barackos teasütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.