| Fahéjas püspökkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg margarin 25 dkg cukor 25 dkg liszt 1 tasak vaníliáscukor 4 tojás 2 evőkanál rum 1 teáskanál fahéj 1 tsak sütőpor 25 dkg mazsola 12 dkg darált mandula vagy dió Elkészítés: Elkeverjük a margarint a cukorral, vaníliáscukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A tésztához keverjük a mazsolát és a darált mandulát, vagy diót. Beleöntjük egy kivajazott őzgerinc formába és előmelegített sütőbe 170 fokon 80 percig sütjük. Ha kihült porcukorral megszórjuk. Tanácsok: Ha kifordítjuk a formából, csokimázzal is leönthetjük. Szeletelve kínáljuk. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |