Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tasak vaníliáscukor
4 tojás
2 evőkanál rum
1 teáskanál fahéj
1 tsak sütőpor
25 dkg mazsola
12 dkg darált mandula vagy dió

Elkészítés:
Elkeverjük a margarint a cukorral, vaníliáscukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A tésztához keverjük a mazsolát és a darált mandulát, vagy diót. Beleöntjük egy kivajazott őzgerinc formába és előmelegített sütőbe 170 fokon 80 percig sütjük.
Ha kihült porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
Ha kifordítjuk a formából, csokimázzal is leönthetjük.
Szeletelve kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vaníliás - fahéjas rúd » Fahéjas forró csoki » Fahejas almamorzsa » Fahéjas-almás kuglóf
» Püspökkenyér » Fahéjas elalvás Update1 » Almás-fahéjas kelt rétes » Fahéjas linzer
» Mákos-szilvás püspökkenyér » Almás-diós-fahéjas kalács » Fahéjas madártej » Alma fahéjas bundában
» Fahéjas zserbó » Almás-fahéjas ragacs » Fahéjas töltött fánk » Fahéjas mézes teasütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.