Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tasak vaníliáscukor
4 tojás
2 evőkanál rum
1 teáskanál fahéj
1 tsak sütőpor
25 dkg mazsola
12 dkg darált mandula vagy dió

Elkészítés:
Elkeverjük a margarint a cukorral, vaníliáscukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A tésztához keverjük a mazsolát és a darált mandulát, vagy diót. Beleöntjük egy kivajazott őzgerinc formába és előmelegített sütőbe 170 fokon 80 percig sütjük.
Ha kihült porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
Ha kifordítjuk a formából, csokimázzal is leönthetjük.
Szeletelve kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas-szilvás sütemény » Fahéjas, diós dugó » Meggyes pite - fahéjas » Fahéjas mézes teasütemény
» Almás-fahéjas kelt rétes » Fahéjas korongok » Bögrés fahéjas almás süti » Fahéjas-meggyes muffin
» Almás-diós-fahéjas kalács » Püspökkenyér egyszerűen » Püspökkenyér másképp » Fahéjas rudacska
» Fahéjas almaital » Fahéjas keksz (karácsonyi) » Fahéjas -almás muffin » Fahéjas perecek


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.