Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fahéjas püspökkenyér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 tasak vaníliáscukor
4 tojás
2 evőkanál rum
1 teáskanál fahéj
1 tsak sütőpor
25 dkg mazsola
12 dkg darált mandula vagy dió

Elkészítés:
Elkeverjük a margarint a cukorral, vaníliáscukorral, tojásokkal, rummal és a fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A tésztához keverjük a mazsolát és a darált mandulát, vagy diót. Beleöntjük egy kivajazott őzgerinc formába és előmelegített sütőbe 170 fokon 80 percig sütjük.
Ha kihült porcukorral megszórjuk.

Tanácsok:
Ha kifordítjuk a formából, csokimázzal is leönthetjük.
Szeletelve kínáljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas, almás csiga » Almás-diós-fahéjas kalács » Fahéjas golyó » Fehér püspökkenyér
» Almás-fahéjas kelt rétes » Mézes püspökkenyér » Csoki darabos püspökkenyér » Fahéjas korongok
» Fahéjas rózsa » Fahéjas zsemle » Almás pite (fahéjas) » Gyors fahéjas almás süti
» Almás-fahéjas frissítő » Fahéjas-nutellás torta » Almás-fahéjas palacsinta » Fahéjas diós


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.