Tutireceptek.hu fejléc

Fakanalas sütemény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott margarin
2 tojás
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja

Máz:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál tej

Elkészítés:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük.

Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!!

A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annaál több helyen lesz máz.

Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni!

Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvás-mazsolás sütemény » Kivis sütemény » Almás-habos sütemény » Könnyű citromos sütemény
» Teához kávéhoz sütemény » Mesés Karácsonyi Sütemény » Töltött kókuszos sütemény » Adventre: mézes sütemény
» Buborék sütemény » Amerikai csokis sütemény » Csokis tejszínes sütemény » Királyok süteménye
» Túrós sütemény csokimázzal » Pöttyös sütemény » Angol karácsonyi sütemény » Fekete sütemény


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.