Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Falusi pecsenye recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 vastag sertésborda (vagy 8 szelet comb)
8 gerezd fokhagyma
4 szelet húsos füstölt szalonna
só,
bors,
zsír,
citrom.

Elkészítés:
A 3-4 cm vastagra vágott bordákat megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, hosszanti irányban bevágjuk, mintegy kis "zsebet" vágunk bele. Gyengén besózzuk és fél óráig állni hagyjuk. Közben a szalonnaszeleteket tarajformán bevagdossuk, kisütjük és félretesszük. A megtisztított fokhagymagerezdeket áttörjük. A "zsebekbe" belehelyezzük a szalonnatarajokat, rásimítunk kb. 2 gerezd fokhagymának megfelelő zúzalékot, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval gondosan összetűzzük. A szalonna kisült zsírjához hozzáadunk még egy kevés zsírt, felhevítjük és hirtelen átsütjük benne húst, kevés őrölt borssal megszórjuk, egy kevés vizet öntünk alá, és ha elfővi, mindig csak egy kevéssel pótoljuk, majd lassú tűzön, fedő alatt, puhára pároljuk. Ekkor kiszedjük a hússzeleteket, a levet elforraljuk, míg csak a zsiradék marad, s ebben pirosra sütjük a bordákat.
Citromkarikával díszítve, forrón tálaljuk, kiskocka krumplival. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsiványpecsenye » Csípős fokhagymás pecsenye » Bükki kaszás pecsenye » Almás pecsenye
» Galyasági aprópecsenye » Spárgás pecsenyefalatok » Vadas őzpecsenye » Hagymás pecsenye
» Borivók Pecsenyéje » Cigánypecsenye II. » Csoda pecsenye » Falusi töltött zsemle
» Tüzes pecsenye » Almás-szalonnás pecsenye » Falusi fehér kenyér » Hagymás aprópecsenye


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.