| Fánk 90 naposhoz receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg liszt 1 egész tojás 3 dl langyos víz 1 diónyi zsír vagy olaj 2,5 dkg élesztő csipet só csipet cukor napraforgó olaj (sütéshez) lekvár (kajszi, szilva vagy bármi más) porcukor (ízlés szerint) Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos vízben elmorzsoljuk, majd beletesszük a maradék vizet, zsírt, tojást, sót, cukrot, lisztet és kb. 15 percig kézzel dagasztjuk (amíg hólyagos nem lesz). Letakarjuk, 1 órán át kelesztjük. Mikor 2-3-szorosára megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk 3 cm vastagságúra, majd kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük (amikor beletesszük a tésztát fedővel lefedjük). Mikor egyik fele megsült, megfordítjuk és a másik oldalát fedő nélkül készre sütjük. Porcukorral meghintjük, tálaljuk. Tanácsok: 90 napos szénhidrát napjához is jó. Kb 24 db normál nagyságú fánk lesz belőle. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Shephard Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |