Tutireceptek.hu fejléc

Farmerbukta recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
12 db-hoz:
25 dkg liszt
2 kk sütőpor
5 dkg vaj
1,2 dl langyos tej

Elkészítés:
A lisztet csipetnyi sóval a sütőporral egy tálba jól összekeverem.Az apró kockákra vágott vajat a tejben felolvasztjuk.A vaj-tej keveréket a liszthez öntjük, és villával jól összekeverjük. Kézzel kissé átgyúrjuk. Kizsírozott tepsibe belefektetjük és lisztes kézzel négyszögletesre húzzuk. Egy késsel 12 szeletet kijelölünk. A tésztát liszttel megszórjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük és a jelölés mentén felvágva frissen tálaljuk.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas fonott kalács » Pita tészta 2 » Szénhidrát csökkentett kenyér » Gombás-sajtos bukta
» Fűszeres zsemle » Joghurtos tönkölykenyér » Kalács » Cibere - kenyérsütéshez
» Házi fehér kenyér » Jól sikerült kenyerem » 24 órás kenyér » Sajtos snidlinges kenyér
» Parasztkenyér » Edina sajtos pogácsája » Mazsolás kalács 2 » Fahéjas, almás csiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.