Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Farmerbukta recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
12 db-hoz:
25 dkg liszt
2 kk sütőpor
5 dkg vaj
1,2 dl langyos tej

Elkészítés:
A lisztet csipetnyi sóval a sütőporral egy tálba jól összekeverem.Az apró kockákra vágott vajat a tejben felolvasztjuk.A vaj-tej keveréket a liszthez öntjük, és villával jól összekeverjük. Kézzel kissé átgyúrjuk. Kizsírozott tepsibe belefektetjük és lisztes kézzel négyszögletesre húzzuk. Egy késsel 12 szeletet kijelölünk. A tésztát liszttel megszórjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük és a jelölés mentén felvágva frissen tálaljuk.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kenyérkék » Foszlós kalács » Házi fehér kenyér » Felhőlángos
» Pita tészta » Zsemle süni vagy süni zsemle » Mediterrán töltött kenyér » Szénhidrát csökkentett kenyér
» Paksi kifli » Teljes kiőrlésű rozskenyér » Tejes kalács » Pita másképpen
» Pizzatekercs Ági módra » Kenyerünk » Töltött kifli 2. » Kukoricadaras kenyer


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.