Tutireceptek.hu fejléc

Fasírt lencséből recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
20 dkg lencse, 10 dkg baconszalonna, 2 tojás, 20 dkg hagyma, 10 dkg búzadara, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors, ecet, kakukkfű, olaj.

Elkészítés:
Áztassuk a lencsét hideg vízben egy órán át. Közben a felkockázott hagymát és a szeletekre vágott szalonnát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Húzzuk félre a tűhelyről, majd keverjük hozzá a petrezselymet. Főzzük puhára a lencsét. Háromnegyed részét turmixoljuk, majd adjuk hozzá a tojásokat, a maradék lencsét és a búzadarát. Keverjük a masszához a pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg kakukkfűvel, pár csepp ecettel. Formáljunk belőle nyolc pogácsát, és süssük meg mindkét oldalát forró olajban.

Tanácsok:
Sült burgonyával és tükörtojással, vagy almával és hagymaszósszal tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós csirkefasírt » Baconbe tekert fasírt » Kukoricás fasírt » Csicseriborsó fasírt
» Brokkolifasírt » Kolbászos tökfasírt » Amerikai fasírt » Egybensült gombás fasírt
» Sajtos cukkinifasírt » Zöldségfasírt » Fasírt borjúból » Vöröslencse fasírt
» Zöldbabos fasírt » Tonhalfasírt » Tejszínes pulyka fasírt » Spenótos pulykafasírt


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.