Tutireceptek.hu fejléc

Fasírt lencséből recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
20 dkg lencse, 10 dkg baconszalonna, 2 tojás, 20 dkg hagyma, 10 dkg búzadara, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors, ecet, kakukkfű, olaj.

Elkészítés:
Áztassuk a lencsét hideg vízben egy órán át. Közben a felkockázott hagymát és a szeletekre vágott szalonnát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Húzzuk félre a tűhelyről, majd keverjük hozzá a petrezselymet. Főzzük puhára a lencsét. Háromnegyed részét turmixoljuk, majd adjuk hozzá a tojásokat, a maradék lencsét és a búzadarát. Keverjük a masszához a pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg kakukkfűvel, pár csepp ecettel. Formáljunk belőle nyolc pogácsát, és süssük meg mindkét oldalát forró olajban.

Tanácsok:
Sült burgonyával és tükörtojással, vagy almával és hagymaszósszal tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hó végi borsófasírt » Tepsis fasírt » Cukkinis burgonyafasírt » Brokkoli fasírt párizsival
» Patiszonos halfasírt » Zabpelyhes répafasírt » Omlós fasírt » Zöldségfasírt szójával
» Krumplis gombafasírt » Fasírtos álom » Fasírt-rakéta » Finom tojásos fasírt
» olaszos gönygyölt fasirt » Sajtos cukkini fasírt » Amerikai fasírt » Diós burgonyafasírt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.