Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fasírt lencséből recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
20 dkg lencse, 10 dkg baconszalonna, 2 tojás, 20 dkg hagyma, 10 dkg búzadara, 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem, só, bors, ecet, kakukkfű, olaj.

Elkészítés:
Áztassuk a lencsét hideg vízben egy órán át. Közben a felkockázott hagymát és a szeletekre vágott szalonnát pirítsuk meg egy evőkanál olajon. Húzzuk félre a tűhelyről, majd keverjük hozzá a petrezselymet. Főzzük puhára a lencsét. Háromnegyed részét turmixoljuk, majd adjuk hozzá a tojásokat, a maradék lencsét és a búzadarát. Keverjük a masszához a pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg kakukkfűvel, pár csepp ecettel. Formáljunk belőle nyolc pogácsát, és süssük meg mindkét oldalát forró olajban.

Tanácsok:
Sült burgonyával és tükörtojással, vagy almával és hagymaszósszal tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírt muffinok » Fűszeres céklafasírt » Nagyon finom Karfiolfasírt » Fasírt burgonyán sütve
» Almás-citromos fasírt » Mexikói fasírt » Fasírt borjúból » Köles fasirt
» Zöldségfasírt máshogy » Gombás-Husos Fasirt » Lencsefasírt » Borsikafüves fasírt
» Fasírt másképp » Tojással töltött fasírt » Csirkefasírt » Fasírt különlegesen


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.