Tutireceptek.hu fejléc

Fazékban sült pizza recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
Szükségünk lesz: pizzalapokra, paradicsomszószra, pepperonira, azaz csípős ízesítésű szalámira, vagy kolbászra, és 300 gramm mozzarellára.

Elkészítés:
Nem kell megijedni a ránk váró feladattól, ugyanis csak egyedül az lehet kissé nehézkes, hogy a lapokból akkora méretű köröket vágjunk ki, mint a fazekunk szája, de ebben segít az edényre illeszkedő fedő, csak rá kell helyezni a tésztára és körbe kell vágni.
Miután ezzel megvagyunk, akkor sütőpapírral béleljük ki a fazekat, majd rakjuk bele az első tésztaréteget. Erre pedig jöhet a paradicsomszósz, a mozzarela, és a felvágott pepperoni. Ha ezekből van bőven, nem muszáj spórolni, hiszen minél vastagabb a két szint közötti töltelék, annál finomabb és kiadósabb lesz a pizzánk.
A következő két rétegnél is így kell eljárni. Jöhet a sütés, 25-30 perc alatt el is készül, ezt a finom, ropogósra sült teteje fogja jelezni. A sütőpapír segítségével vegyük ki pizzánkat a fazékból, majd óvatosan vágjuk fel szeletekre.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizza alaptészta, II. » Reform pizza » Pizza háromszögű » Tuti pizzatészta
» Pizza virág » Natúr pizza » Pizza tejfölösen » Isti kedvenc pizzása
» Pizzatekercs Ági módra » U 1-es pizza » Szardíniás pizzatöltelék » Édes pizza
» Update 1-es pizza » Pizza alap egyszerűen » Pizza kifli » Isteni pizzás rúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.