Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehér bab paradicsomos fűszeres szószban recept

Kategória:
 Főzelékek
 Vegetáriánus ételek
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
2 személyre:
125 g fehér bab
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
250 g paradicsom, vagy két konzerv hámozott paradicsom, esetleg 1 liter paradicsomlé
1 ek olívaolaj
1 késhegynyi rozmaring
1 késhegynyi oregano
só, bors

Elkészítés:
A babot hideg vízben egy éjszakán áztatjuk. Következõ nap lemossuk, és vízzel felöntve felforraljuk és közepes lángon kb. 1 órán át fõzzük.
Ha friss paradicsomból készítjük forró vízbe mártva meghámozzuk. Olajban a két féle hagymát kockára vágva megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a babot. És kb. negyed óráig fõzzük. Fűszerezzük, és sózzuk. Parmezánnal vagy bármilyen más reszeltsajttal megszórva tálalom.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres sajtos sonka » Fehérboros krémtorta » Zöldfűszeres hal » Fűszeres olasz pulykatorta
» Paradicsomos sertésmáj » Paradicsomos süti » Almás-fűszeres csirkemell » Fűszeres csirkemellek
» Fűszeres pácolt oldalas » Zöldfűszeres sajtfalatkák » Füszeres húsgombos » Citromos fehércsokis keksz
» Fűszeres sertésoldalas » Hófehérke » Fűszeres stangli » Afrikai harcsa fehérborban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.