Tutireceptek.hu fejléc

Fehér borban pácolt grillezett halfilé recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
4 db halfilé,
fél dl olaj,
1 db babérlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
só,
őrölt bors,
3 dl fehérbor,
citromkarikák

Elkészítés:
A halfiléket megmossuk, ha kell, bőrüket lehúzzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a páclevet: A bort és az olajat összeöntjük, belerakjuk a vöröshagymát és a fűszereket. Jól összekeverjük és beletesszük a halfiléket és 2-3 órán át pácoljuk, közben néha megforgatjuk, a páclevet felkeverjük. A halfiléket a pácléből kiszedjük, leszárítjuk és közepes hőmérsékletű grillsütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tanácsok:
A halfiléket előmelegített tálra rakjuk, citromkarikákkal díszítjük,és burgonyasalátát adunk hozzá. Külön mártásos csészében remoulade-mártást kínálunk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pácolt fokhagyma » Pacolthus » Fehérrépa püré... » Halfilé dinnyemártással
» Alap fehér kenyér » Megyeri halfilé » Fehér cukormáz » Fehértorta
» Pácolt tűzdelt házinyúl » Fokhagymás tengeri halfilé » Grillezett húspogácsa » Csípős pácolt csirkeszárny
» Karfiol - fehérborral » Grillezett tarja » Borban párolt csirke » Firenzei halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.