Tutireceptek.hu fejléc

Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
2 levél zselatin vagy 2 evőkanál zselatinpor
200 g fehér csokoládé
2 evőkanál kávélikőr
2 tojás
5 dl tejszín
250 g málna
250 g ribiszke
125 g cukor

Elkészítés:
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét szétmorzsoljuk 60 C'-os vízfürdőn megolvasztjuk,néha megkeverjük. A likőrt felforrósítjuk,feloldjuk benen a kinyomkodott zselatint vagy a zselatinport,majd a csokoládéhoz keverjük.
A tojásokat vízfürdő fölött habosra keverjük,amíg hőmérsékletük eléri a kb. 70C'ot. Hideg vízfürdő föltt kihűlésig keverjük,majd a csokoládéhoz adjuk.
A tejszínt keményre verjük,a krémhez vegyítjük,lapos edénybe töltjük és jól lefedve hűtőszekrénybe tesszük.
A málnát és a ribiszkét turmixgépbe tesszük,pépesítjük és egy tálba öntjük. A cukrot 4 evőkanál forró vízzel turmixoljuk,hogy a gépben maradt gyümölcsdarabok is ledarálódjanak. acukros vizet a gyümölcshöz keverjük,ízesítjük és lehűtjük.

Tanácsok:
Tálaláshoz:
A gyümölcsmártást desszertes tányérokra merjük,a krémet evőkanállal formázva beletesszük. Puha piskótát vagymandulacsókot adunk hozzá.

Egy adag 582 kcal-t ill. 2438 kJoule-t tartalmaz.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: d.andy22


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérjés raffaello golyók » Fehérboros póréhagymaleves » Citromos fehércsokis keksz » Barna-fehér linzer
» Fehér halva » Alap fehér kenyér » Fehérbabos szendvicskrém » "Fehérjebomba" saláta
» Fehérboros gombamártás » Tzatziki fehérborecettel » Piros-fehér-zöld rizottó » Habkönnyű csokoládékrém
» Fehérmártás » Fehér csoda » Fehérboros-narancsos puncs » Fehér csokis kekszes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.