Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehér mignon recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
tésztához ( 20 x 30 cm-es tepsihez):
4 tojás
citromlé
4 kanál cukor
4 kanál liszt
1 citrom reszelt héja

krémhez:
5 dkg vaj
2 db alma
2 evőkanál cukor
5 dkg darált dió

mázhoz:
1 tojás fehérje
1 evőkanál citromlé
25 dkg porcukor

diszítéshez:
francai drazsé

Elkészítés:
Piskóta tészta készítése:
A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verek.
Hozzáadom a tojások sárgáját és a lisztet.
Hozzáreszelem a citromhéjat.
Két adagban sütöm.

Krém készítése:
A meghámozott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét főzök, kihűtöm.
Hozzáadom a dióbelet.

Máz készítése:
Kevés citromlével felverem a tojásfehérjét.
Hozzáadom a porcukrot és addig keverem, míg szálas lesz.

Összeállítás:
Az első piskóta-lapot megkenem a diós almapürével.
Ráhelyezem a második lapot, jól összenyomom.
Kockára vágom.
A kockáknak először az oldalát kenem a mázzal, sütőlapra állítom, és megkenem a tetejüket.
A francia drazsékkal dekorálom.
Néhány percre a még langyos sütőbe teszem.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mignon » Fekete-fehér muffin » Fehércsokis kekszgolyó » Hófehérke süti
» Fehérjenapra Copfostól » Fekete-fehér finom süti » Fehér és lilakáposztás » Csokis mignon (dupla adag)
» Házi fehér Baileys » Csokoládés fehérjeszelet » Afrikai harcsa fehérborban » Fehérboros csülöksült
» Limonádé fehérborral » Fehér kifli » Fehérboros csirke » Fekete-fehér kocka


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.