Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros-balzsamos-hagymás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
4-5 fej lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
só, bors, olaj
2-3 evőkanál balzsamecet vagy balzsamecetkrém

Elkészítés:
A megmosott húst kockákra vágjuk.
A megtisztított hagymát négybe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket is megpucoljuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, erre dobjuk a hagymát. Rápréseljük a fokhagymát is, végül jöhet a hús, a só és a bors. Gyakran kevergetve, nagy lángon pirítjuk.
Amikor már kezd leragadni, felöntjük kevés fehérborral, közepes lángon pároljuk, a bort szükség szerint pótolva.
Amikor már megpuhult a hús, és elpárolgott alóla a bor, meglocsoljuk a balzsamecettel. Ennek az erős gőze hamar elpárolog, és csak egy finom karamellizlált réteg marad a húson.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges csirkezúza » Sajtos csirkesaláta » Mézes csirkemell » Édes csirkemell
» Csirkés Waldorf-cipó » Csirkehúsos egytál » Almás csirke II. » Chilis-szójás csirkemell
» Csirkehúsos vitaminsaláta » Mustáros csirkeszárnyak » Tésztasaláta csirkemellel » Pikáns csirkeszárnyak
» Töltött csirkemell » Rakott csirkemell gombával » Tejfölös csirkepörkölt » Csirkés paella


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.