Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros körteleves túrógaluskákkal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg körte
víz, amennyi ellepi
1 dl fehérbor
1 dl tejszín
kevés barnacukor
kevés citromlé
őrölt gyömbér
őrölt fahéj
őrölt szerecsendió
2 szegfűszeg

A galuskákhoz:
25 dkg túró
5 dkg búzadara
2 tojás
2 dkg vaj

1-2 tk. cukor

Elkészítés:
A körtéket meghámozzuk, a magházukat kivágjuk, nagyobb kockákra vágjuk a gyümölcshúst. Egy lábosban feltesszük őket főni, annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a szegfűszeget is, meg a többi ízesítőt (az arányok ízlés dolga, kóstolgatni kell, később még lehet módosítani). Mikor puhára főtt (hamar megvan), hagyjuk picit hűlni és botmixerrel pürésítjük. Utána hozzáöntjük a bort és a tejszínt, megint fűszerezzük az őrölt fűszerekkel (a gyömbérből tehetünk kicsit többet, de egyéni választás, hogy melyik domináljon) és éppen csak felforraljuk.

A galuskákhoz a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Utána kézzel kis gombócokat formálunk belőlük és lobogó sós vízbe dobjuk őket. Mikor feljönnek a víz színére, kiszedegetjük őket és szűrőbe téve lecsöpögtetjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros limonádé » Hideg vilmoskörteleves » Fehérboros csirke » Fehérboros csülöksült
» Joghurtos körteleves 2 » Tejszínes körteleves » Vaniliás körteleves » Fehérboros rostélyos
» Boros körteleves » Fehérboros-narancsos puncs » Joghurtos körteleves » Ketchupos-fehérboros hús
» Fehérboros gombamártás » Fehérboros krémtorta » Fehérboros póréhagymaleves » Fogyis káposztaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.