Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros krémtorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12-13 dkg vaj
20 dkg cukor
6 tojás
2 zacskó vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1/4 teáskanál sütőpor
18 g színtelen zselatin
1/8 l fehérbor
18-18 dkg nagyobb szemű fehér és kék szőlő
5 dl tejszín
a díszítéshez grillázs vagy tortadara
sütőpapír

Elkészítés:
I. A vajat 12-13 dkg cukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozunk 2 tojást, hozzáadjuk a citromhéjat, majd rászitáljuk a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet. Kb 22 cm-es, az alján sütőpapírral kibélelt, az oldalán margarinnal megkent kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 25-30 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

II. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A megmaradt tojások sárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral krémesre kikeverjük. Lassan, adagonként beleöntjük a bort, végül óvatosan hozzákeverjük a feloldott zselatint.

III. A megmosott, leszemezett szőlőt megtörölgetjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. 2 dl tejszínt is felverünk, majd a kérféle habot adagonként a dermedő borkrémbe forgatjuk. Hozzáadjuk a szőlő 2/3-részét, és a krémet a tortára simítjuk. Középen néhány szem szőlőt a krémbe nyomunk, majd a tortát 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

IV. A tortáról a karimát eltávolítjuk. A maradék tejszínt felverjük és a hab felét csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A torta oldalát a maradék tejszínhabbal megkenjük és a grillázzsal(tortadarával) megszórjuk. Tetejét habkoszorúval és a maradék szőlőszemekkel díszítjük.

Tanácsok:
Én növény alapú tejszínt szoktam használni mert az még másnap is ugyan olyan szépen szokott mutatni mint mikor megcsinálom..
Nem annyira bonyolult mint amennyire finom...
Jó szórakozást hozzá.. Bármiben tudok segíteni írjatok nyugodtan..

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 410 kcal

A receptet beküldte: Zsofijjja


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ketchupos-fehérboros hús » Fehérboros póréhagymaleves » Fehérboros csirke » Krémes krémtorta
» Kókuszkrémtorta » Barackos sajtkrémtorta » Diókrémtorta Verától » Fehérboros csülöksült
» Fehérboros gombamártás » Fehérboros-narancsos puncs » Fehérboros rostélyos » Orosz krémtorta
» Diókrémtorta » Diós krémtorta » Tejszínkrémtorta » Fehérboros limonádé


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.