Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fehércsokis-mogyorós kosárkák II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
15 dkg cukor
30 dkg őrölt mogyoró
20 dkg fehércsokoládé
2 dl tejszín
20 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett gyümölcs (pl. eper, ribizli, meggy)
A tepsi kikenéséhez:
kevés olaj

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és olajba mártott kenőecsettel vékonyan kikenjük a muffintepsi 12 horpadását. Papírkapszli nem kell bele.
A tojásfehérjéket kézi habverővel enyhén habosra verjük, aztán a cukrot összekeverjük a darált mogyoróval, és a cukros mogyorót fakanállal hozzádolgozzuk a lágy tojásfehérjéhez. Ez a massza lesz a tésztánk: arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és nedves ujjal vagy kiskanállal jól belenyomkodjuk, mintha üres kosarakat készítenénk.
A tészta-kosarakat 10-12 perc alatt megsütjük, aztán várunk 5 percet, hogy kicsit kihűljenek. Ezután tompa hegyű késsel picit megmocorogtatjuk őket, és kiszedjük mindet a tepsiből.
Mialatt a tészta-kosarak elkészülnek, megcsináljuk a krémet. A fehércsokit apróra tördeljük, aztán éles késsel egészen mütyürnyi darabokra vágjuk. Ezután a tejszínt megmelegítjük egy kisebb fazékban, majd hozzáadjuk a csokit, simára keverjük benne, és a csokis tejszínt levesszük a tűzről.
Összeállítjuk az édességet: az üres, kihűlt tészta-kosarakba arányosan belekanalazzuk a fehércsokis krémet, azaz a csokis tejszínt, aztán a megtöltött kosarakat sütőpapíros tálcán 10 percre betesszük a mélyhűtőbe. Ennyi idő alatt sűrűre dermed bennük a krém.
Tálaláskor annyi marad, hogy mindegyik kosárka tetejére rápakolunk egy kis piros gyümölcsöt.

12 sütemény lesz belőle.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos kosárkák » Francia hagymakosárkák » Pudingkosárkák » Diós kosárkák
» Pikáns kosárkák » Tojásos kosárkák » Ananászos kosárkák » Párizsi kosárkák
» Szilvás kosárkák » Tészta kosárkák » Töltött gombakosárkák » Diós/ kókuszos kosárkák
» Párizsi kosárkák tojással » Meggyes-mákos sütemény » Túrós-gyümölcsös tiramisu » Rizsfelfújt 1


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.