Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fejtett bab csomborral recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg. fejtett zöldbab,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 kiskanál morzsolt csombor ( borsikafű),
1 kiskanál cukor,
5 dkg. vaj,
1 evőkanál ételízesitő ( vagy só ízlésszerint),
10 dkg. füstölt sonka,

Elkészítés:
Ha a babot még nem szemeztük ki, akkor a babot edénybe tesszük , kb. 2 - 3 dl. vízzel felöntjük, kevergetve felforraljuk, majd 5-10 percre félretesszük, leszűrjük és lehántoljuk a szemeket. A vaj felét megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a finomra vágott vöröshagymát és lassan pároljuk, majd megszórjuk a morzsolt csomborral(borsikafűvel).Tűzről levéve hozzáadjuk a babot, felöntjük kb. 1 dl. meleg vízzel, majd sózzuk, cukrozzuk és borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt, lassú tűzön kb. 20-30 percig főzzük. Türekedjünk arra, hogy minál kevesebb leve maradjon. A vágán a maradék vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a babot és tálaljuk.
Ha levesként kívánjuk használni, akkor felengedjük a szükség szerinti mennyiségű meleg vizzel és utánasózzuk, forraljuk.

Tanácsok:
Köretként használhatjuk frissen sültek, töltelékes ( kolbász, virsli, stb.) húsételek mellé. Levesként higitással alkalmazzuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos fejtettbableves » Kolbászos fejtettbab leves » Fejtettbab leves » Tökös fejtett bableves
» Aszpikos sonkatekercs » Nyári köles saláta » Gombás knédli » Fűszeres burgonyahasábok
» Mézes-körtés darafelfújt » Krumplis gombóc » Hagymás-mazsolás rizs » Fehérboros gombamártás
» Zsemlés köret » Krumplis fánk » Borsópüré » Gombamártásom


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.