Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fekete-Erdő kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
kevés sütőpor
A krémhez:
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
2,5 dl meggylé
1 dl víz
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben)
A habhoz:
2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 csomag habfix

Elkészítés:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Majd ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.
Addig a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén izlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.
A tejszínhabport a tejjel elöször alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. A kész habot a krém tetejére kenjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsuzsa mama túrókockája » Bögrés csokis kocka » Sütés nélküli kókuszkocka » Kókuszkocka
» Epres, joghurtos kocka » Paradicsomos párizsikockák » Csokoládés répakocka » Marcipán kocka
» Néger kocka, citromhabbal » Szezámos tofukockák » Zebrakocka » Rakott káposztás kocka
» Almás-kókuszos kocka » Joghurtkocka » Kókuszos kocka 1 » Kókuszkocka Ági módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.