| Fekete-fehér csokolédéparfé receptFagylaltok Hozzávalók: 3 nagy tojás szétválasztva, 4 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg étcsokoládé + a díszítéshez, 3 dl tejszín Elkészítés: A tojássárgáját verjük fehéredésig habosra a cukorral! Tegyük lábosba, adjuk hozzá a tejet, takarékon melegítve, folyamatosan kevergetve sűrítsük be a krémet! Felezzük el a krémet, az egyikbe tegyük a felkockázott ét-, a másikba a fehér csokoládét! Hagyjuk kihűlni mindkét krémet! Verjük fel a tejszínt habnak, keverjük kettéosztva a kétféle csokikrémhez. 7 dl-es őzgerincformába (használhatunk kerek tálat is) öntsük a fehér krémet. Tegyük a mélyhűtőbe 2-3 órára! Addig a másik krémet tegyük a hűtőbe! Amikor már enyhén megszilárdult a fehér krém, öntsük rá a másikat is, és tegyük a mélyhűtőbe szilárdulásig. Pár perccel fogyasztás előtt hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni a fagylaltot, hogy könnyen vágható legyen. Csokoládéforgáccsal díszíthetjük. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |